Rólunk

A Fornax Zrt. a Fornax cégcsoport részeként innovatív bátor fejlesztéseinek, kiemelten erős szakembergárdájának köszönhetően 1991 óta megkerülhetetlen tényező az IT szektorban. A vállalat a kilencvenes évek elején elsőként tette lehetővé Magyarországon a valós idejű tőzsdei adatszolgáltatást, amely nemcsak informatikai rendszerek között bizonyult úttörőnek, de mintául szolgált további innovatív fejlesztéseknek is. A kilencvenes évek végére a Fornax meghatározó pozíciót szerzett a közép-európai régió IT piacán is, így az egyre bővülő külföldi jelenlét folyamatos lehetőséget biztosított K+F projektek vállalására – és ez a folyamat máig tart. A kezdeti kísérletező szellemnek és a mostanra jócskán meggyarapodott nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően a cég élen jár a legújabb technológiák felhasználásában és fejlesztésében.

2013-ban a cég átalakulásának köszönhetően kiváló lehetőségek adódtak arra, hogy a Fornax a szakmai tapasztalatot és tudást az innovációs folyamatok támogatására és fejlesztésére fordítsa, illetve Startup projekteket is felkaroljon. A vállalat egyik kiemelkedő értéke az a szakembergárda, amely élen jár a világ technológiai fejlesztéseiben és egyre nagyobb mértékben segíti a vezető külföldi nagyvállalatok piaci térhódítását. A Fornax Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú vállalatként kísérletező és bátor szellemiségével célul tűzte ki az értékes szakemberek Magyarországon tartását – többek között ez az, amely a Fornax Zrt. 30 éves növekedését is biztosította. A vállalat a kutatásfejlesztési tevékenységek mellett komplett megoldást kínál az üzleti életben fellépő bármilyen informatikai igény kielégítése, legyen szó rendszerintegrációról, hálózatról, alkalmazásüzemeltetésről vagy támogatásról,szoftverfejlesztési, informatikai és üzletviteli tanácsadásról. Az egyedi szoftverfejlesztések, alkalmazástámogatások, alkalmazásintegrációs feladatokat kiegészítve a Fornax az ügyfelek specifikus üzleti és technológiai elképzeléseit is megvalósítja akár ügyfélkapcsolathoz, akár belső adminisztrációs folyamathoz kapcsolódó kihívások terén.

A szakértők a hosszú évek alatt számos tapasztalatot szereztek és referenciát halmoztak fel egyedi szoftverek tervezése, megvalósítása, valamint különböző felhasználói rendszerek integrációja területén is. Munkájuk során arra törekednek, hogy a rendszer ne csak a jelenlegi igényeknek feleljen meg, hanem rugalmas paraméterezése, testre szabhatósága, flexibilitása révén az újabb feladatokat minimális fejlesztői kapacitással lehessen megoldani. A Fornax Zrt. 2003 óta az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszernek megfelelően dolgozik és 2014-ben az elsők között építette ki és alkalmazza az új ISO 27001:2013 szabvány szerinti információbiztonsági irányítási rendszert.